Ga terug
hazelnoot biscuit

Hazelnoot biscuit

Een heerlijke verjaardagstaart die niet te zoet is en waar veel gezonde ingrediënten in zijn verwerkt
Voorbereidingstijd 1 uur
Porties 12 mensen

Uitrusting

  • 1 keukenmachine
  • 1 vriezer

Ingrediënten
  

Basis

  • 80 gram fijngemalen hazelnoten
  • 40 gram geschilde courgettes
  • 1/2 gesapte citroen
  • 1/2 theelepel psylium poeder
  • 5 eetlepels agave
  • 60 gram kokosmeel

Ijstopping

  • 20 ml kokosolie gesmolten
  • 9 eetlepels cashewcream
  • 2 eetlepels Agave stroop
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 4 eetlepels koffie (optioneel)
  • 6 druppels vanille essence of poeder (optioneel)

Notities

Verwerk eerst alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. De consistentie moet kruimelig zijn, maar aan elkaar blijven plakken als je erin knijpt.
Druk het in een schaal van ongeveer 5 cm bekleed met keukenpapier en zet het in de vriezer/koelkast terwijl je het glazuur maakt.
Voor het glazuur klop je alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en giet je het over de taartbodem die je uit de vriezer/koelkast haalt en laat je minimaal 2 of 3 uur verder afkoelen om op te stijven.
Als het klaar is, versier je het met verse aardbeien of wat je maar lekker vindt!
Veel plezier!
 
 
Trefwoord Hazelnoot Cake, Rauwkost, Veganistisch, Veganistische Cake, Vegan Hazelnoot Cake, Vegan Spons Cake