Ga terug

Sunfood stijl muesli

Dit is echt een heerlijk granola recept dat je weken kunt bewaren als het goed gedroogd is.

Uitrusting

  • Keukenmachineoptioneel
  • 1 Dehydrator

Ingrediƫnten
  

  • 1 kopje Amandelen gedrenkt
  • 1 kopje Zonnebloempitten gedrenkt
  • 1 kopje Pompoenpitten gedrenkt
  • 4 kopjes Boekweit gekiemd
  • 8 appels geraspte
  • 8 Data gedrenkt
  • 1 kopje Rozijnen gedrenkt
  • 1/2 kopje Gojibessen gedrenkt
  • 1/2 kopje Droge kokosnoot geraspt (optioneel).
  • 1 el Sinaasappelschil geraspte
  • Een kneepje Kaneel en of vanille
  • Een kneepje Zout
  • Agavesiroop naar smaak optioneel

Instructies
 

  • Je kunt de ingrediĆ«nten met de hand of in een keukenmachine mengen, maar het moet een grove textuur houden.
  • Daarna kun je het in een dikke laag uitspreiden op de droogvellen (als je een dehydrator hebt, kun je het het beste uitspreiden op het roosterblad, dan droogt het sneller).
  • Zet de dehydrator op een lage temperatuur, of de oven (als de deur open kan blijven en deze op een lage temperatuur ingesteld kan worden, max. 45 graden Celsius) of in de zon om te drogen.
  • Het duurt ongeveer 10 tot 12 uur om volledig te drogen in de dehydrator of in de zon, in de oven gaat het sneller.
  • Na het drogen breek je de granola in stukjes en bewaar je het in een goed afgesloten pot.

Notities

Alle noten en zaden worden eerst gewassen, geweekt en eventueel
gekiemd. Op deze manier worden de enzymen geactiveerd.
Het plantje begint met zijn groeiproces, waarmee de term 'levend voedsel' wordt verklaard.
De gedroogde vruchten worden de avond ervoor of minstens een paar uur geweekt,
Het water hiervan kan gebruikt worden om citroenwater of andere dranken te zoeten.